Gevelonderhoudsinstallaties

Gevelonderhoudsinstallaties zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Meest voorkomend is een hangsteiger die permanent op een bepaald gebouw aanwezig is. Deze installatie bestaat uit een gondel aan een ophangconstructie die meestal is uitgevoerd in de vorm van een dakwagen met takel. De dakwagen rijdt op een railbaan over het dak.
Er zijn installaties waarbij elke dakwagen een eigen gondel heeft er zijn ook installaties waarbij een gondel aan verschillende dakwagens kan worden gebruikt. Verder kennen we bordesinstallaties, verrijdbare werkbruggen, mastinstallaties en hangladders.

Al deze installaties behoren jaarlijks te worden gekeurd. Deze keuringen vallen niet binnen het geaccrediteerde werkgebied van VETURO

Veilig werken op daken

Het veilig kunnen reinigen en onderhouden van gevels en daken is voor veel gebouwbeheerders een bron van zorg. Daken worden vaak betreden voor onderhoudsdoeleinden door glazenwassers, schilders, dakdekkers, koelmachinemonteurs, enzovoort. Het werken op daken of zelfs het betreden hiervan brengt een groot aantal risico´s met zich mee.

We noemen instabiele ladders, onvoldoende plaatsingsruimte voor ladders, struikelgevaar door onverwachte openingen of obstakels en vanzelfsprekend het valgevaar. Verder worden er in toenemende mate installaties geplaatst die mogelijk schadelijke straling uitzenden.

Regelgeving

Regelgeving lijkt voortdurend te veranderen. Personen moeten werkzaamheden op het dak binnen geaccepteerde risico's kunnen uitvoeren.
Veturo kan u hierbij ondersteunen en informeren.

Wij toetsen bestaande en nieuwe gevelliften aan de relevante normering. Daarnaast kunnen wij de veiligheidsvoorzieningen op uw dak certificeren.Al deze activiteiten vallen niet binnen het geaccrediteerde werkgebied van VETURO.
Het certificaat geeft u de zekerheid dat alles goed is geregeld.

  • VETURO is in staat complexe veiligheidsregelgeving te vertalen naar werkbare en eenvoudige oplossingen.

>Gevelonderhoud